חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

זרעים של שותפות יהודית-ערבית

פעילות הכרות ב"זרעים של שותפות"

זרעים של שותפות - מחזור א'

לקראת פתיחת מחזור חדש של “זרעים של שותפות” – תכנית מנהיגות יהודית ערבית, מעניין לקרוא את דבריה של אלין טיבי, בוגרת המחזור הקודם:

באוקטובר 2020 השתתפתי בתכנית “זרעים של שותפות”. היינו יחד, ערבים ויהודים, בגבעת חביבה במשך שבועיים גדושים בלמידה, משמעות, הכלה, קבלה, הקשבה ובעיקר המון סולידריות.

השתתפתי כבר בלא מעט סמינרים כאלה, אבל זה היה שונה מכולם. מה שהכי אהבתי ב”זרעים של שותפות” זה מגוון הנושאים הרחב והכלים הפרקטיים שלמדנו מאנשים מומחים בתחומם. יצאתי עם המון מידע ועובדות שלא הייתי מודעת אליהם, ושיכולים לתרום תרומה רבה ליצירת שינוי פוליטי.

בנוסף, בשונה מתכניות אחרות, כאן נפגשנו עם המציאות כהוויתה, נחשפנו ודיברנו על הקונפליקטים שאנחנו חיים על בסיס יום-יומי, על העוול שנגרם לקבוצות מסוימות ועל כך שצריך להפסיק את הכיבוש. לא הייתה התיימרות להציג את המציאות כפשוטה ולהגיד שהשלום יכול להגיע בלחיצת כפתור, ולא ניסו לטאטא את האתגרים והקשיים ששני הצדדים חווים מתחת לפני השטח, אלא הייתה הכרה מלאה בעובדות. הצפנו את הדברים על פני השטח ושוחחנו על הכל, ואז דיברנו על דרכים חלופיות שיכולות לחולל שינוי.

זאת ועוד, על אף שהועלו נושאים מאוד רגישים וקשים, המדריכים הקפידו לנהל את השיח בצורה נאותה ומכבדת. למשל, היו מחלקים אותנו לקבוצות קטנות ואז מקצים לכל אחד כמה דקות לדבר מבלי שמישהו אחר יעיר, והדבר הזה איפשר יותר הקשבה לצד שכנגד ומנע תגובות מתוך רגשות טעונים, כי אחרי שאתה מקשיב אתה יכול באמת לגלות הבנה לדברים שהיית מסתכל עליהם רק מנקודת מבט אחת. השיח המכבד והסובלני הזה הוא הדבר שהכי חסר לנו בחברה בכלל ובין הערבים והיהודים בפרט, במיוחד בתקופה מתוחה זו.

בצד כל המידע שצברנו, התכנית כללה הרבה פעילויות וסדנאות כיפיות ומגבשות, והפגישה אותי עם חברים חדשים שעד היום הם איתי וישארו איתי לכל החיים. זה מה שמייחד את “זרעים של שותפות”: משום שהיא נמשכת שבועיים ולא רק יומיים-שלושה, יש מספיק זמן ליצור קשרים חדשים ולהכיר את האנשים הכרות עמוקה, ובעיקר להנות מהחוויה!

אלין טיבי

في تشرين الاول 2020 شاركت في برنامج “بذور الشراكة”. كنا سويًا عربًا ويهودًا في چڤعات حبيبة لمدة اسبوعين . اسبوعين من التعلم، التقبل، الاحتواء والاصغاء وبالاساس تكافل اجتماعي.
لقد شاركت في السابق بالعديد من البرامج المشابهة، ولكن هذا البرنامج كان مختلفًا. وقد احببت كثير التنوع في المواضيع التي طرحت خلال البرنامج واعطاءنا الادوات الفعلية والعملية من اشخاص مهنيين في مجالاتهم .
خرجت مع معرفة كبيرة وحقائق كثيرة كنت لا اعرفها وقد يكون لها دور هام في احداث تغيير سياسي .
بالاضافة الى ذلك ، اختلافًا عن البرامج الاخرى ، هنا واجهتا الحقيقة كما هي ، تحدثا عن الصراعات اليومية التي نعيشها، عن الظلم الذي تعيشه مجموعات مختلفة وعن اهمية انهاء الاحتلال . لم نتردد بالتحدث عن الواقع كما هو دون التظاهر بأن ما نحيا سهلا او بسيطا ، ولم ندعي ان السلام يمكن ان يتم “بكبسة زر”، ولم يحاولوا ان يبعدوا التحديات والصعوبات التي يحياها الطرفان على ارض الواقع ، انما كان اعتراف تام بالحقائق.
تناولنا كل المواضيع الموجودة حول الصراعات المختلفة ومن ثم بدأنا بالحديث عن طرق بديلة لاحداث التغيير.
فضلًا عن ذلك، وبالرغم من تداول مواضيع حساسة وصعبة ، المرشدين التزموا بأدارة حوار سلمي ومحترم . على سبيل المثال ، تم تقسيمنا لمجموعات وطلب من كل مجموعة ان تتحدث لفترة زمنية معينة دون ان يتم مقاطعتها من الطرف الاخر ، وهذه الطريقة اتاحت فرصة الاصغاء وعدم الرد الانفعالي المنوط بالعاطفة ، لانك عندما تصغي تستطيع ان تتفهم امور كنت تنظر اليها من وجهة نظر واحدة فقط. الحوار المبني على التسامح والاحترام هو اكثر ما ينقصنا في المجتمع ككل وبين العرب واليهود بشكل خاص ، خاصةً في هذه الفترة الصعبة .
اضافة الى كل المعلومات التي حصلنا عليها، كان في البرنامج العديد من الفعاليات والورشات المختلفة، التي ساعدت في انكشافي للعديد من الاصدقاء الجدد الذين سيبقون اصدقائي للابد . هذا ما يميز “بذور الشراكة” : لانه يستمر لمدة اسبوعين ، مما يسمح بالتعارف والانكشاف للاخر وبناء علاقات جديدة ، علاقات عميقة والاهم الاستمتاع من التجربة .

ألين طيبي

אהבת? אפשר לשתף בקלות

Facebook
Twitter
Email
Print
WhatsApp
Telegram
שם פרטי*
שם משפחה*
דוא"ל*
דילוג לתוכן